top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Кандидатствай още днес за ЕФФЕ лейбъл 2019-2020

Европейската фестивална асоциация очаква да получи вашите апликации, които са предшествани от напълно безплатна, лесна за подготовка и опростена за попълване процедура.


Притежателите на ЕФФЕ лейбъл 2019-2020 стават част от общността на ЕФФЕ и като такива те ще получат серия от покани за активно използване на това европейско признание. Екипите на фестивалите ще бъдат поканени:


- да се грижат за ЕФФЕ лейбъл 2019-2020 като комуникират неговите послания при ангажирането на различни заинтересовани страни;

- да участват в процеса за получаване на ЕФФЕ награда 2019-2020;

- да бъдат част от EFFE Meet Up в рамките на годишната среща на върха Arts Festivals Summit на ЕФА;

- да получат специално споменаване в търсачката - FestivalFinder.eu;

- да бъдат част от международната рекламна кампания на проекта - ЕФФЕ 2019-2020 ще бъде на фокус на пресконференция в Брюксел на 5 март 2019. Фестивалите, носители на ЕФФЕ лейбъл също ще бъдат поканени да се включат в различни инициативи, организирани от националните ЕФФЕ центрове какъвто е Българска фестивална асоциация.

- да допринесат за развитието и да се възползват от ЕФФЕ общността от забележителни арт фестивали, да имат достъп до международна професионална мрежа и да получават специализирани бюлетини.


От своя страна наградите ЕФФЕ биват селектирани от международно жури и имат за цел да отличат практики и амбициозни проекти в рамките на фестивалната общност. Фестивалите получили награда ЕФФЕ:


• са първо избрани измежду фестивалите, които вече са получили ЕФФЕ лейбъл 2019-2020;

• са последващо преселектирани като списъка с лауреати ЕФФЕ ще бъде обявен през месец юли 2019;

• ще участват на специална церемония по награждаването на ЕФФЕ в Брюксел през септември 2019 и ще бъдат включени в международната комуникационна кампания на ЕФА;

• на един от тях ще бъде връчена награда ЕФФЕ от името на публиката, която от своя страна ще избира измежду лауреатите;

• се ангажират да споделят своите знания, предлагайки поглед и стратегии върху конкретния творчески сегмент, за който са възнаградени;

• стават специални членове на Европейската фестивална асоциация и ще се възползват от предимствата, които имат всички нейни членове.


Повече информация за процедурата можете да намерите тук.

bottom of page