top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

16 издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще се случи в есенна Варна

Един от най-старите фестивали за късометражно кино в Източна Европа се завръща през септември край морето.

Между 19 и 26 септември ще бъде осъществено 16-ото издание на Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE. Тази година кино любителите ще се срещнат във Варна, по-конкретната локация е Фестивален и Конгресен Център Варна.


Гостите на фестивала ще се насладят на специално подбраната селекция от късометражни филми, дело на талантливи артисти от 41 държави от цял свят, както и на запознанство отблизо с авторите, сътворили тези вълнуващи кратки истории.

Късометражни филми, хубава музика, арт изложба, танци, песни, разговори по важните за сектора теми и много забавление предстоят на фестивала тази есен. Както и престижни възможности. Най-добрите късометражен игрален и анимационен филм от международната селекция, както и победителят в националната надпревара ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за наградите ОСКАР® в съответната категория на 92-рото връчване на наградите през 2020 г. Tова признание и тази възможност са без аналог в историята на българската филмова индустрия и нареждат IN THE PALACE до фестивали като Сънданс, Берлинале, както и знаменитите премии „Гоя“, „Сезар“, кино събитията в Клермон-Феран, Локарно и други от този ранг.


IN THE PALACE е фестивал, който не трябва да бъде изпускан. Освен качествено и различно кино, той е и време на позитивно настроение и емоции, замисляне, вдъхновение и безценни нови запознанства и приятелства. Билети за прожекциите можете да откриете на касите на ФКЦ.

Сайтът на фестивала е тук.



***


Материалът е изготвен на база на информация от Фейсбук страницата и уебсайта на фестивала.

bottom of page