top of page
Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Европейската фестивална асоциациация отвори поканата за ЕФФЕ лейбъл 2019-2020

Европейската фестивална асоциация призовава всички европейски фестивали да кандидатстват за ЕФФЕ лейбъл 2019-2020, споделяйки своята ангажираност в областта на изкуствата, своята стратегия за въвличане на общността в дейностите на платформите, както и своята отвореност към света. ЕФФЕ лейбълът е европейският знак за качество сред забележителните фестивали на изкуствата.


ЕФА, в тясно сътрудничество с 31-те си национални партньори, ЕФФЕ центровете (какъвто е и Българска фестивална асоциация) и Европейската комисия, свързва европейските фестивали и ги представя пред широката аудитория чрез платформата FestivalFinder.eu.


FestivalFinder.eu е онлайн търсачка, чрез която публиката лесно може да открие фестивали от всички видове изкуства от музика и театър през улични изкуства и танци до литература... в 45 страни в Европа.


FestivalFinder.eu превежда международната публика, любителите на фестивали, артистите, мениджърите, пътуващите, учените, журналистите, блогърите, влогърите, политиците ... през света на разнообразното културно богатство на Европа. Този онлайн инструмент е базиран и управляван от самата фестивална общност с подкрепата на Европейската комисия и Парламент. FestivalFinder.eu е част от инициативата Европа за фестивалите, фестивалите за Европа - ЕФФЕ, инициирана от Европейската фестивална асоциация и координирана на национално ниво от Българска фестивална асоциация.


В допълнение към ЕФФЕ лейбъла 2019-2020, международно жури ще излъчи ЕФФЕ наградите, които ще отличат фестивалите с добри практики. Следващото издание ще се проведе през месец септември 2019г. в Центъра за изящни изкуства БОЗАР в Брюксел. Може да разгледате наградените фестивали от 2015 и 2017 година.


Фестивалите отличени с ЕФФЕ и Award се ползват както от признаването на тяхната работа и ценности, така и от повишена видимост и серия от нови възможности за сътрудничество в рамките на онлайн мрежата и/или директно, както и от допълнително участие в артистичната общност.


Повече информация за ЕФА и проекта можете да намерите в www.efa-aef.eu & www.festivalfinder.eu.

Comments


bottom of page