top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Фестивален оркестър Камерата Орфика с Диригент Лоурънс Голан на 8 септември

Само след няколко дни, в Аулата на Икономическия университет, Фестивален оркестър Камерата Орфика ще изпълни завладяващите Бранденбургски концерти 2, 3, 4, и 5 на Йохан Себастиан Бах във вече септемврийското, но все още топло "Варненско лято".


Фестивален оркестър Камерата Орфика е международен камерно-симфоничен състав от изявени музиканти със седалище във Виена и София. Още от 2007 г. художественият директор на оркестъра проф. Марио Хосен изгражда солидното ядро от професионални артисти - сред тях много лауреати на национални и международни конкурси и водещи музиканти в големите симфонични оркестри на Дунавските държави.


Оркестърът е имал честта да свири с изтъкнати солисти и диригенти, сред които Жерар Пуле, Хансйорг Шеленбергер, Филип Бернолд, Кристоф Хагел, Владимир Кираджиев, Гюнтер Пихлер, Амори дьо Клосел, Найден Тодоров, Алексис Хаузер и Франсоа-Пиер Декон. Акценти в концертните сезони на оркестъра са концертните турнета в Австрия, България, Испания, Финландия, Полша, Литва, Швейцария, Италия, Турция, Япония, както и реализирането на концертния цикъл "Солисти- Интерпретатори" съвместно с Нов Български Университет в София. Многобройни записи на произведения на Бах, Вивалди, Джеминиани, Тартини, Щамиц, Моцарт, Менделсон, Шуман, Брух, Паганини, Крайслер, Чайковски, Арнаудов, Бишоф и Виленкур свидетелстват за високия професионален стандарт на оркестъра.


Концертът е на 8 септември, от 19:00 ч.


Билети ще намерите тук.



Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2019 можете да видите в сайта на фестивала: www.varnasummerfest.org


Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв. Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.

ММФ „Варненско лято“ е първият български фестивал, основан е през 1926 г. Член е на Европейската асоциация на фестивалите, носител на лейбъла на ЕФФЕ („Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“) за 2019-2020 и лауреат на ЕФФЕ за наградите на ЕФФЕ 2019-2020.


ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ Добри Христов и със съдействието на Градска художествена галерия и ФКЦ. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия, Посолството на Испания и Институт Сервантес, Полския културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на САЩ и фондация Америка за България, Посолството на Холандия. Фестивала подкрепят Солвей Соди, Кока-Кола България, А1, Фрапорт, Пежо, KLM, AGBU, клуб Ментол, пиво Гларус, хотелите Капитол, Черно море, Модус, Графит и Плаза, Grand Mall. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна, ТВ1, Площад Славейков, БГ радио, Moreto.net, NovaVarna.net и Ти си Варна.



* * *


Материалът е изготвен на база на информация от Фейсбук сраницата на Международен музикален фестивал Варненско лято.

bottom of page