top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

ММФ “Варненско лято”: Годишно състезание на "Фонд Цигулките на проф. Минчев" 2020

Благодарение на интереса и подкрепата на любителите на фестивала, намерено бе решение след Covid 19 за издание 2020 на първия български фестивал –Международен музикален фестивал “Варненско лято”/ Varna Summer Music Fest.


Проф. Минчо Минчев събира даровити деца от България в своето традиционно състезание, в което наградата е правото да ползват майсторски цигулки от фонда му в продължение на една година.


В надпреварата могат да участват деца, които живеят и учат в България. Те трябва да подготвят свободна програма от две контрастни произведения. Участниците в първата възрастова група с цигулка размер "половинка" изпълняват програма до 8 минути, във втората група с размер "три четвърти" - програма до 10 минути и най-големите, които свирят вече на цяла цигулка - произведения до 15 минути.


Жури от педагози и изпълнители, председателствано от проф. Минчо Минчев, ще разпредели наградния фонд от 12 цигулки с различен размер.


Състезанието ще се състои на 19 август в Градската художествена галерия – Варна, резултатите ще бъдат обявени веднага след приключването му. Началото е в 9 часа. Входът е свободен, а емоцията от срещата с прохождащите цигулкови таланти на България е неповторима.



***


Материалът е подготвен на база на информация от Фейсбук страницата на фестивала.

bottom of page