top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

София Филм Фест във Варна, лято 2020 - Програма (част 1)

Международният филмов фестивал София Филм Фест (Sofia International Film Festival) е най-мащабният кинофестивал в България и едно от водещите филмови събития в Централна и Източна Европа. Историята му започва през 1997 и всяка година привлича повече от 85 000 зрители. От 2010 година насам София Филм Фест във Варна представя на варненската публика селекция от филми, представени на Международния София Филм Фест!


„София Филм Фест във Варна“ стартира на 10 август (понеделник), в Двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” - Варна, с начален час 19:30, когато гостите ще отпразнуват старта на Фестивала под открито небе, с чаша вино в ръка и музикална изненада.


От 21:00ч зрителите ще се срещнат ПРЕМИЕРНО с копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България „БОСИЯТ ИМПЕРАТОР“ на авторския тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс, продължение на комедията „Белгийският крал“ (номиниран за европейска комедия на годината).


Ето и първите пет вълнуващи заглавия от програмата на фестивала във Варна в това толкова бленувано издание на София Филм Фест:


11 АВГУСТ (вторник)


София Филм Фест Варна ЛЯТО 2020 21:00 ч. | Двор на Национално училище по изкуствата "Добри Христов"


"Господ съществува, името й е Петруния"

(Северна Македония / Белгия / Франция / Хърватия / Словения, 2019, 100 мин, цветен РЕЖИСЬОР - Теона Митевска)


12 АВГУСТ (сряда)


София Филм Фест Варна ЛЯТО 2020 21:00 ч.| Двор на Национално училище по изкуствата "Добри Христов"


"Шарлатан"

(Чехия-Ирландия-Словакия-Полша, 2020, 114 мин, цветен РЕЖИСЬОР - Агнешка Холанд)


13 АВГУСТ (четвъртък)


София Филм Фест Варна ЛЯТО 2020 21:00 ч.| Двор на Национално училище по изкуствата "Добри Христов"


"Медена земя"

(Македония, 2019, 85 мин, цветен РЕЖИСЬОРИ - Тамара Котевска, Любомир Стефанов)


14 АВГУСТ (петък)


София Филм Фест Варна ЛЯТО 2020 17:45 ч. | зала 1, Фестивален и конгресен център-Варна


"Тяло Христово"

(Полша, 2019, 115 мин, цветен РЕЖИСЬОР - Ян Комаса)


София Филм Фест Варна ЛЯТО 2020 20:00 ч. | зала 1, Фестивален и конгресен център-Варна


"Паразит"

(Южна Корея, 2019, 132 мин, цветен РЕЖИСЬОР - Понг Джун Хо)



  • Билетите за филмите са на стойност 8 лв., като за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение цената е 6 лв. При закупуване на 5 и повече билета наведнъж, цената е 7 лева.

  • Билети за прожекциите в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” ще бъдат продавани само на място, преди прожекция.

  • Вече закупените за изданието, което беше предвидено за месец март билети, ще важат САМО за прожекциите във ФКЦ-Варна и трябва да бъдат презаверени на касите в комплекса.

  • Предварително закупените билети за филми, които в лятното издание ще се прожектират в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов”, при желание могат да бъдат върнати на касата на Фестивалния и конгресен център-Варна и сумата за тях ще бъде възстановена.

  • Билети за прожекциите във Фестивален и Конгресен Център Варна можете да закупите и онлайн на -> https://bit.ly/2XfMTzg

bottom of page