top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Поредна спирка - поредна възможност за среща с качествено кино

За седма поредна година София Филм Фест гостува в Кюстендил със специална селекция от филми - между 9 и 24 август.

София Филм Фест продължава едно партньорство, превърнало се в традиция – седем поредни години шест от летните вечери на месец август са посветени на кино на открито! Инициативата е възможна благодарение на ползотворното творческо сътрудничество с община Кюстендил!


И през 2019 година площад "Велбъжд” в центъра на града ще очаква всички на кино. Ако случайно дните се окажат дъждовни – филмите ще се прожектират в залата на НЧ „Братство 1869”. Датите са 9, 10, 16, 17, 23 и 24 август.


Входът е свободен!


Програмата стартира на 9 август (петък) в 21:00 часа с филма "Врагове" на Светослав Овчаров – майстор-режисьор и умел познавач на миналото и българската история, който очакваме лично да представи творбата си пред публиката в Кюстендил.


Вторият фестивален ден е 10 август (събота), когато от 21:00 часа киноманите ще могат да видят една от впечатляващите творби на френския режисьор Франсоа Озон - "В къщата". Не бихме пропуснали да представим и носителя на "Златна палма“ от Кан’18 – "Джебчии", режисиран от виртуозния майстор Хирокадзу Корееда. Прожекцията на филма в кюстендил е на 16 август (петък), с начален час 21:00 часа! А в последните вечери, в петък, на 23, и събота, 24 август, предстоят вълнуващите филми "Тони Ердман" и "Транзит".


Киното си заслужава!


Събитието във фейсбук ще откриете тук.


* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на София Филм Фест.

bottom of page