top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Дневникът на 24-тия София Филм Фест

В четвъртък миналата седмица, София Филм Фест и Стефан Китанов - Кита стартираха виртуален дневник. Неговата мисия е да представя филми от програмата на фестивала, да припомня какво се е случило на фестивала на същия ден преди години, да споделя поздрав от приятел на СФФ или музикален клип за вдъхновение. По-долу - акценти от трите първи 'страници' на дневника.


Ден 1


"А сега - добрата вест: времето до започване на 24-ото издание на СФФ ще ни позволи да го представим пред всички, обичащи киното, още по-добре. Спазвайки предписанията на българското Министерство на здравеопазването, нашият екип работи вече дистанционно, от вкъщи. Това не ни ограничава да си вършим голяма част от работата. Искаме да сме активни, за да поддържаме висок дух, да сме бодри и да носим добри вести."


Ден 2


"Здравейте, Днес, петък, 20.03.2020, в програмата на 24-ия София Филм Фест, отпечатана отдавна, големият акцент трябваше да бъде Церемонията по връчване наградите на фестивала. Ще я бъде някой ден. Вместо това в днешния втори брой на специалното онлайн издание на СФФ ще научите повече за два филма, които са акценти на втория ден на фестивала: възстановената дигитално трета част на един от най-значимите български филми въобще – „Мера споредъ мера“ на режисьора Георги Дюлгеров. Другият филм на деня е „Върба“ на номинирания за Оскар македонски режисьор Милчо Манчевски."


Ден 3


"Лични послания към фестивала и София отправиха световни личности на киното, сред които режисьорите Вим Вендерс, Питър Уебър, Виталий Мански, Дорон Еран, Теона Митевска, Рудолф Херцог, очакваме от Агнешка Холанд, продуцентите Майк Дауни (председател на борда на Европейската филмова академия), Джим Старк, Николас Селис, актрисите Ирмена Чичикова, Луиза Григорова-Макариев. Послание отправи и българският творец Анри Кулев."



Тук ще откриете целия дневник на София Филм Фест. Приятно четене (и гледане)!



* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на София Филм Фест.

bottom of page