top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Двe ателиета ще се проведат през 2020 г. Кандидатствайте сега!

Желаете ли да обмените идеи с разнообразна група творчески умове, идващи от цял свят, да станете част от световната общност на създателите на фестивали, която към момента наброява повече от 650 лидери и да се срещнете с прохождащи и утвърдени организатори на фестивали, културни активисти и артисти, които 7 дни критично ще отразяват ролята на фестивалите в днешния свят?


Две ателиета Ви призовават да премислите и обогатите вашите идеи и практики по време на глобален разговор за кураторството, устойчивостта, дигиталните възможности, достъпността, публиката и общностите, фестивалите като агенти за социална промяна и т.н.


Заповядайте на едно от ателиетата за млади мениджъри на фестивали:


Atelier Düsseldorf, 23 - 29 май 2020, Германия, в съ-организаторство с International Theatre Institute (ITI) и Theater der Welt, може да кандиатсвате от тук до 18 Август 2019г.


Atelier Kampala, 2 - 8 август 2020, Уганда, в съ-организаторство с Bayimba Foundation and Festival, може да кандиатсвате от тук до 18 Август 2019г.


Научете повече за Atelier Düsseldorf от тук и за Atelier Kampala от тук


* * *


ЗА КОГО? Ателието е разработено за артистични директори, програматори и куратори, работещи за художествени организации или фестивали, както и тези, които работят в отдел, свързан с програмирането. Всяко ателие предлага възможност за участие до 35 страстни фестивали от всички артистични дисциплини, организирани от цял свят.


КАКВО? Ателието започва от самата същност на фестивалите - изкуствата, артистите и публиката - и се фокусира върху темите и проблемите, формулирани в апликационните форми за кандидатстване на участниците, които се развиват и доразвиват по време на ателието и са свързани с контекста, в който ателието се извършва, тъй като всяко ателие е различно.


Менторите и гост-лекторите в Ателието са известни фестивални директори, културни дейци и артисти, както и хора, които работят в различни сфери на действие като политика, социални дейности, хуманитарни науки и технологии.


Манторите присъстват през всичките 7 дни на Ателието и са изцяло ангажирани в разговори и насоки на участниците. Международните и регионалните гост-лектори са поканени да добавят допълнителни прозрения и перспективи към различните теми. Всички лектори представят на участниците честен и открит поглед върху кариерата си, включително успехите и неуспехите.


За да придобиете идея как изглежда едно Ателие може да прегледате новините от най-последното Atelier Valletta (Март 2019) и да прегледате видето на Shahidul Alam при откриването на Ателието във Валета (Човек на годината за 2018 според списание Time, известен фотограф, инициатор на организациите Drik и Chobi Mela, носителите на награди, учител, писател, активист за правата на човека). 

КОЛКО СТРУВА? Таксата включва настаняване за седем нощувки, регистрация, работни документи, достъп до всички сесии, храна и напитки, приеми, местен транспорт, културна програма, както и последващи дейности.


Пълната такса за курса: € 2100

Намалена такса за курса за фестивали-членове на ЕФА: € 1600

 

Имате ли нужда от финансова подкрепа за участие в Ателието? Моля, кандидатствайте и се свържете с екипа на ЕФА, ако имате нужда от помощ.


* * *

Фестивалната академия: Събиране на огромно разнообразие от творчески умове


Чрез уникалните програми за учене през целия живот в контекста на фестивалите на изкуствата, Фестивалната академия (инициатива на Европейската асоциация на фестивалите - ЕФА) обединява огромно разнообразие от творчески умове: индивидуалните участници трябва да бъдат възпитани и информирани за състоянието днес от ключови експерти и чрез обучение лице-в-лице.


Повече информация за различните обучителни програми можете да намерите тук и да разгледате поканата за пилотното издание на обучението Digital (R) Evolution - Communication and New Technologies.


Не се колебайте да се свържете с екипа на адрес: info@thefestivalacademy.eu

или +32 2 588 20 46.


* * *

Материалът е изготвен на база на информация, получена от Европейската фестивална асоциация.


bottom of page