top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Бюлетин Творческа Европа

Четири обещаващи възможности в постоянно развиващите се сфери на изкуството и културата.



I-PORTUNUS - НОВА ПРОГРАМА ЗА МОБИЛНОСТ

Проектът i-Portunus цели да осигури подкрепа на 350-400 кратскосрочни (15-85 дни) международни мобилности на артисти и културни специалисти.  Чрез програмата участниците ще могат да достигат до различни пазари, които могат да спомогнат за привличането на нова аудитория и последователи както и да укрепят съществуващите международни сътрудничества и да отворят нови перспективи и възможности за кариера.

Повече за програмата и начина на кандидатстване през септември ще откриете тук.



MENT LJUBLJANA 2020

MENT Любляна кани европейски артисти с предишни концертни изяви и публично достъпни аудио и видео материали да се включат в шестото издание на фестивала - 5-7 февруари 2020. MENT Любляна е фестивал за изпълнители от цяла Европа и извън нея с фокус върху музикалната индустрия и творчеството. По време на фестивала се провеждат около 70 изпълнения на различни локации в Любляна.

Можете да попълните апликационната форма до 8 август 2019 тук.



ЕСЕННО СТУДИО ЗА ЛИТЕРАТУРЕН ПРЕВОД


През септември ще се проведе първото международно студио за литературен превод на български език, което е насочено както към преводачи в ранен етап на кариерното си развитие, така и към професионалисти с натрупан опит и публикации.

Повече информация може да откриете тук.


ПАНАИР НА МЛАДИТЕ


До 16 август имате възможността да кандидатствате за финансиране на представление към фестивала „Панаир на младите – Site-Specific Theatre“ 2019 в Младежки театър „Николай Бинев“. Във фестивала могат да се включат всички желаещи професионалисти и студенти завършили поне II-и курс (към периода на провеждане на фестивала) на ВУЗ – направление „Изкуства“, като кандидатстват със свои проекти.


Още за фестивала точно тук.


* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от Офис Култура.

bottom of page