top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Безплатен концерт „Музикална джаз география" тази неделя

На 30 юни на брега на морето в Клуб „Ментол" Госпожа Виола и нейните приятели Страцимир Павлов - пиано, Нейко Бодуров - тромпет, Нейчо Петров -Реджи - вокал, Валери Ценков - барабани и Стоян Роянов Яя - кларинет и саксофон, ще поведат на музикално пътешествие деца и родители.


Музикална джаз география е летен подарък към децата на морския град и родителите им – част от програмата Варненско лято за деца на Международния музикален фестивал "Варненско лято". На 30 юни от 18:30 ч. на самия морски бряг в Клуб „Ментол“ безплатният концерт ще представи в забавна и достъпна форма центровете на световния джаз. Водещ на музикалното пътешествие ще бъде любимката на варненските малчугани Госпожа Виола – виолистката Руми Петрова. Тя ще тръгне на една виртуална ваканционна екскурзия, ще се сприятели с банда джаз мизуканти и заедно с тях ще обиколи различни държави и градове. Във всеки град ще звучи музиката на един класически композитор, а джаз приятелите на Госпожа Виола ще импровизират върху класическите теми.


Концертът обещава да се превърне в истинско музикално приключение и за децата, и за техните родители. Защото едни от най-обичанитеи ценени варненски музиканти ще се впуснат в пътешествието из култовите за свободната музика места по света. Това са Страцимир Павлов - пиано, Нейко Бодуров - тромпет, Нейчо Петров - Реджи - вокал, Валери Ценков - барабани и Стоян Роянов Яя - кларинет и саксофон.


Входът за всички събития от програмата Варненско лято за деца е свободен, защото организаторите на фестивала са убедени, че така възпитват новата млада публика на музикалните събития в морския град.


30 юни, неделя, Клуб „Ментол“, начало в 18:30. Вход свободен!


Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2019 можете да видите в сайта на фестивала: www.varnasummerfest.org


Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.


Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.


ММФ „Варненско лято“ е първият български фестивал, основан е през 1926 г. Член е на Европейската асоциация на фестивалите, носител на лейбъла на ЕФФЕ („Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“) за 2019-2020 и лауреат на ЕФФЕ за наградите на ЕФФЕ 2019-2020.


ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ Добри Христов и със съдействието на Градска художествена галерия и ФКЦ. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия, Посолството на Испания и Институт Сервантес, Полския културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на САЩ и фондация Америка за България, Посолството на Холандия. Фестивала подкрепят Солвей Соди, Кока-Кола България, А1, Фрапорт, Пежо, KLM, AGBU, клуб Ментол, пиво Гларус, хотелите Капитол, Черно море, Модус, Графит и Плаза, Grand Mall. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна, ТВ1, Площад Славейков, БГ радио, Moreto.net, NovaVarna.net.


* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на Международен музикален фестивал Варненско лято.

bottom of page