top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Video Games Live с музика от най-популярните видео игри за всички времена в София на 20 ноември 2019

Мултимедийният концерт Video Games Live идва за първи път в България по покана на агенция „Кантус Фирмус“.



Грандиозното шоу ще бъде реализирано в София на 20 ноември в зала 1 на НДК с участието на Оркестър и Хор на Класик ФМ радио под диригентството на Браян Дийнс. Солист и водещ ще бъде легендарният китарист и композитор Томи Таларико – автор и продуцент на шоуто.


Този спектакъл комбинира емоцията на голям симфоничен оркестър с енергията на рок концерт, включвайки забавни интерактивни видео игри, вдъхновени от съвременните технологии. Програмата включва музика от култови игри като Mario™, Warcraft®, Zelda®, Halo®, Castlevania®, God of War™, League of Legends®, Tetris и други. Картината се допълва от специални ефекти, синхронизирано с музиката осветление и изпълнения на електронни ударни инструменти.


Първоначалният замисъл за Video Games Live възниква през 2002 г. От тогава до сега мултимедийният спектакълът се радва на разпродадени зали и привлича рекорден брой публика по целия свят. „Това шоу ни дава невероятната възможност да достигнем до зрители, които може и да не са запознати с развитието на видео игрите и тяхната удивителна музика“, заявява композиторът Томи Таларико. „За нас е чест да сме част от този новаторски проект“, допълва той.

Шоуто включва и участие на публиката в специални интерактивни моменти, конкурс за най-добър костюм на герой от компютърна игра, а също Meet & Greet с участниците за всички зрители в залата.



Билетите са в продажба от 20 юни 2019 г. на www.ticketsbg.com [1], в билетния център на НДК и в мрежата на Eventim.



* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на Европейския музикален фестивал.

bottom of page