top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Вълнуващи предстоящи концерти на A to Jazz 2020

След Белослава, Ангел Заберски Квартет и Влатко Стефановски и Теодосий Спасов, време е за още четири концерта в програмата на A to Jazz 2020.


10 юли - Милица Гладнишка, Михаил Йосифов Секстет и Васил Спасов


Тя е Круела де Вил. Тя е Кралицата на нощта. Тя е Уилма Флинстоун. Тя знае как се прави ремонт. Тя говори на безброй езици. И пее на още повече. Комедия, драма или трилър – в Живот като на кино, единствената и неповторима Милица Гладнишка, заедно с музикантите от Михаил Йосифов секстет, разказва истории от игрални и анимационни филми, любими на малки и големи.


Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Борис Таслев – бас, Атанас Попов – барабани и със специалното участие на Васил Спасов – пиано.


11 юли - Христо Йоцов Jazz cats


Защо “Cats”? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и един вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив – Христо Йоцов отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – “Angry Cats”, “Lazy Cats”, “Motion Cats”, “Mystical Cats”, “Happy Cats” – все неща, присъщи и на човешкия характер и емоция.


Христо Йоцов – ударни, Димитър Карамфилов – контрабас, Любомир Цанев – пиано, Арнау Гаррофе Фарас – тенор, сопран саксофон.


12 юли - Miroslav Ivanov § The Little Aliens + Desy § The Visual Madmen


Kато завръщане към детството, “Little Alien” (2019) гледа нагоре към Kосмоса, където освен планети и срещи от третия вид, се намират и български фолклорни елементи. Една съвременна музикална еклектика с рок елементи, джаз импровизации, фолклорни мотиви, блус звучене, електронен бийт и бийтбокс.


Мирослав Иванов – китара, Стефан Горанов – ударни, Димитър Горчаков – синтезатори, Евден Димитров – бас и със специалното участие на Skiller – бийтбокс и Живко Василев – кавал.


Desy е един от знаковите артисти на българската съвременна музика, позната както от работата ? като част от Phuture Shock, Plastic Hi-Fi, Scam и Sentimental Swingers. В края на миналата година Desy издаде своя дебютен солов албум „Audiobook“.


24 юли - Хилда Казасян “Да послушаме кино”


"Успехът, който предизвика нашата концертана програма “ДА ПОСЛУШАМЕ КИНО“, включваща най-известната и обичана стара, българска филмова музика, признавам си, изненада и мен самата. Давам си сметка, че това е едно национално богатство и чувството за отговорност, което този успех пробуди в мен, ме накара да направя така, че тази програма да не бъде просто фантастична, а да стане съвършена. Мисля, че тази музика и публиката заслужава това. Именно за това помолих изключителните Христо Йоцов и Живко Петров да създадат един изцяло нов музикален проект, като включат към нашата камерна формация Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, както и специалните гости Теодосий Спасов, Васил Петров и фантастичните музиканти от Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов. С тях продължава нашето пътешествие във времето, със спирка на A to JazZ Concerts и “Платформа А6”. Развълнувана чакам тази срещa! Бъдете там!"


Ваша, Хилда



A to JazZ Concerts 2020 е част от Календара на културните събития на Столична община. Организаторите спазват всички ограничителни мерки по наредбата на МЗ в това число дезинфекция на входа и необходимото отстояние между седящите места.



***


Материалът е подготвен на база на информация от уебсайта на фестивала.

bottom of page