top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Стипендии на НФК за подпомагане на български творци и артисти по време на кризата с Covid-19

Българските творци и артисти, осъществяващи дейността си като свободни професии в областта на културата и изкуствата, ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа само ако не кандидатстват и не получават безлихвен кредит или друга финансова подкрепа на друго основание, предвидено в нормативен акт във връзка с епидемията от COVID-19.


Извънредната сесия на Национален фонд "Култура" е отворена от 21.04.2020 (00:00) до 30.04.2020 (15:00).

Допустими кандидати: Физически лица

Основната цел на програмата е да осигури финансова подкрепа на български творци и артисти, упражняващи своята професия на свободна практика и пряко засегнати от въведената от Министерството на здравеопазването противоепидемична мярка за преустановяване на всякакъв вид масови мероприятия територията на страната - включително културно-развлекателни, (в т.ч. театри, концерти), чрез кандидатстване пред Национален фонд „Култура“.


Българските творци и артисти, осъществяващи дейността си като свободни професии в областта на културата и изкуствата, ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа само ако не кандидатстват и не получават безлихвен кредит или друга финансова подкрепа на друго основание, предвидено в нормативен акт във връзка с епидемията от COVID-19. Чрез Програмата ще се позволи подпомагане на широк кръг творци да продължат работата си, както и осигуряване на условия за създаване на творчески продукти, които да се реализират след отмяна на извънредното положение.


Всички детайли ще откриете тук.

bottom of page