top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

IETM Tromsø Plenary Meeting 2020 - между 30-ти април и 3-ти май

Сцената на пролетния пленум на IETM 2020 ще бъде Тромсьо, културната столица на арктическа Норвегия.


Темата на срещата е Активизмът - подходяща за зоната, където събитието ще се проведе и глобалното внимание около нея поради природните й ресурси и стратегическото й местоположение. Съдбата на топящата се северна ледена шапка е гореща политическа тема и нов набор от предизвикателства в динамичните диалози между различни нации.


А как могат сценичните изкуства да се изправят пред развитието на тези събития, което буквално променя облика на нашата планета?


IETM Tromsø ще обсъди, усвои и открие ролята на активизма в изкуството, връзката между изкуството и политиката, и изкуството като протест. Какво различава артистичният активизъм от редовния активизъм? Има ли някакво въздействие? Могат ли изпълнителските изкуства да променят мнението на хората и да ги обединят въпреки непреодолимото разминаване на гледни точки? Ако художественото произведение стане политическо, трябва ли да се правят естетически компромиси?


В исторически план, Тромсьо е дом на много различни култури, включително няколко саамски общности, и има богата и разнообразна художествена общност, която с нетърпение очаква да Ви приеме по време на пленума. Тяхното творчество и това на други норвежки творци ще бъдат подчертани в художествената програма на срещата, курирана от фестивала Vårscenefest в сътрудничество с различни местни партньори. И не би било пленума IETM без голямо пространство за работа в мрежа, обмен на идеи и неформални разговори между международни партньори.



Краен срок за регистрация (Early-bird): 2 април 2020.



Както IETM членове, така и нечленуващи са добре дошли да участват. Научете повече и се регистрирайте тук.

bottom of page