top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Европейска джаз конференция София 2020: кандидатури за showcase програма

Седмото издание на Европейската джаз конференция ще се проведе в София от 10 до 13 септември 2020. Съорганизатори от българска страна са Фондация A to Z, Столична община и Националният дворец на културата в партньорство с Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България.

В конференцията ще участват над 400 ключови фигури в сферата: организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на международни фестивали, културни оператори от Европа и света. Сред емблематичните събития, които ще имат свои представители на този висш джаз форум, са фестивалите North Sea Jazz, EFG London Jazz Festival, ELBJazz, както и знакови джаз клубове като Ronnie Scott, Porgy & Bess и много други.


В рамките на Европейската джаз конференция ще се проведе шоукейс програма от 6 концерта. Събитията са от ключово значение за представянето на българската музикална и джаз сцена пред професионална аудитория, към която ще се присъединят журналисти, музикални агенти, изпълнители. Кандидатите ще бъдат избрани от Програмния комитет на конференцията, съставен от членове на Европейската джаз мрежа. Шестте избрани проекта ще представят свои изпълнения в рамките на 30 минути в два от дните на форума: 11 и 12 септември 2020 в НДК. Артист – изпълнителите в тези проекти ще бъдат включени в цялостното международно промотиране на събитието.


Важно условие за участие в showcase програмата е музикантите да имат готовност да поемат турне.



Крайният срок за кандидатстване е 10 март 2020 (вторник).

Резултатите ще бъдат обявени не по-късно от 5 април 2020 (неделя) на официалните сайтове и страниците в социалните мрежи на A to JazZ Festival, Europe Jazz Network и Българска музикална асоциация.


За допълнителна информация: info@atojazz.bg.



***


Материалът е подготвен на база на информация от уебсайта на Българска музикална асоциация.

bottom of page