top of page
Writer's pictureBulgarianFestAssociation

A&A дуо клавесин - Анастасия Антонова и Анна Кискачи

Как клавесинът може да интерпретира творби от Ренесанса до наши дни ще демонстрират Анастасия Антонова и Анна Кискачи на 11 септември в Аулата на Икономическия университет в рамките на модула "Барок и старинна музика" на Музикалното "Варненско лято".


Екстравагантният ансамбъл A & A е единственият клавесинов дует в Русия. Двете дами Анна Кискачи и Анастасия Антонова са учили във водещи университети в Москва, Залцбург, Виена и Мюнхен и имат дипломи и награди на най-големите състезания за клавесин в света, сред които са Й.С.Бах в Лайпциг, Musica Antiqua в Брюж, Волконски в Москва, Яманаши в Япония, Свирел в Словения. Сред последните им постижения е участието в престижния международен конкурс за клавесин Пражка пролет в Чехия през май 2017 г., където Анастасия печели първа награда и Анна трета награда.

Брилянтни изпълнения на престижни международни фестивали носят на ансамбъла европейско признание и слава. С нарастването на популярността на дуета, нараства популярността и на самия старинен инструмент, а публиката става все по-подготвена да слуша и барокова, а и друга музика в тяхно изпълнение. Дори Дворжак и Сен Санс намират своя клавесинов прочит в интерпретацията на двете смели дами. Защото Анна Кискачи и Анастасия Антонова се доверяват на клавесина с всяка музика - от Ренесанса до наши дни.

Така в програмата на концерта им на "Варненско лято" ще се подредят един след друг толкова различни автори като Люли, Панкрейс Ройе, Моцарт, Дворжак, Фробергер, Лигети и Сен-Санс. А мотото на концерта е показателно за селекцията на творбите - “Danse Macabre”.

Билети може да закупите тук.



Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2019 можете да видите в сайта на фестивала: www.varnasummerfest.org


Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв. Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.


ММФ „Варненско лято“ е първият български фестивал, основан е през 1926 г. Член е на Европейската асоциация на фестивалите, носител на лейбъла на ЕФФЕ („Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“) за 2019-2020 и лауреат на ЕФФЕ за наградите на ЕФФЕ 2019-2020.


ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ Добри Христов и със съдействието на Градска художествена галерия и ФКЦ. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия, Посолството на Испания и Институт Сервантес, Полския културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на САЩ и фондация Америка за България, Посолството на Холандия. Фестивала подкрепят Солвей Соди, Кока-Кола България, А1, Фрапорт, Пежо, KLM, AGBU, клуб Ментол, пиво Гларус, хотелите Капитол, Черно море, Модус, Графит и Плаза, Grand Mall. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна, ТВ1, Площад Славейков, БГ радио, Moreto.net, NovaVarna.net и Ти си Варна.



* * *


Материалът е изготвен на база на информация от Фейсбук страницата на Международен музикален фестивал Варненско лято.

Komentarze


bottom of page