• BulgarianFestAssociation

28-то издание на Международния театрален фестивал Варненско лято се отлага за бъдещ момент

Двайсет и осмото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ трябваше да се открие на 1 юни на сцената на ТМПЦ-Драматичен театър във Варна и в рамките на десет дни да срещне публиката с най-доброто от българския театър за изминаващия сезон, с отбрани международни продукции и поредица от специални събития.


За съжаление, възникналата епидемична обстановка и свързаните с нея мерки възпрепятстват неговото провеждане в планирания вид и период. Като организатори на събитието, членовете на фондация „Виа Фест“ следят развитието на ситуацията и свързаните с нея мерки и се надяват на възможността своевременно да обявят евентуални нови планове.


"Оставаме с вярата, че след глобалното предизвикателство, пред което световната пандемия от вируса COVID-19 ни изправи, театърът ще продължава да привлича зрителите със силата на съвместното преживяване, с утехата и идеите, с които ни зарежда. Благодарим Ви за подкрепата и разбирането!"***


Материалът е подготвен на база на информация от пресцентъра на фондация "Виа Фест".

Сдружение БФА

Българска фестивална асоциация е неправителствена организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

ЕЛ. ПОЩА: office@bfa.bg

БУЛСТАТ: 176405283

© 2023 by BFA. Proudly created with Wix.comTerms of Use  |   Privacy Policy