top of page
Writer's pictureBulgarianFestAssociation

"Симон Боканегра" на Верди на Сцена на Вековете 2019

Постановката на Музикално-продуцентски център Варна е класическа и отвежда право в епохата, в която е написано либретото.

Музикално-продуцентски център Варна ще представи на 10 август, (събота), от 21:00 ч., операта „Симон Боканегра“ от Джузепе Верди. Верди композира първата версия на тази опера по либрето на Франческо Мария Пиаве, с когото е създал едни от най-известните си творби - „Риголето“ и „Травиата“. Години по-късно той отстъпва пред настояването на своя издател да преработи операта с помощта на друг либретист - Ариго Бойто, който след „Симон Боканегра“ написва либретото и на следващите опери на Верди „Отело“ и „Фалстаф“.

Режисьор на спектакъла е Деян Прошев, който споделя: „Придържам се към либретото. Моята постановка на „Симон Боканегра“ е класическа, с всички нейни комплексни елементи. Оставам в епохата, в която е написано либретото, взаимоотношенията между характерите остават същите, както са били някога... „

Диригент Николета Конти

Режисьор Деян Прошев

Сценография Александра Полимено

Художник костюми Александър Ношпал

Диригенти на хора Цветан Крумов

В ролите: Симон Боканегра - Иво Йорданов Амелия Грималди - Дария Масиеро Якопо Фиеско - Деян Вачков Габриеле Адорно - Иван Момиров Паоло Албиани - Николай Добрев Пиетро - Мартин Киров Капитан на стрелците - Христо Ганевски Прислужница на Амелия - Марина Иванова


Специален подарък за зрителите ще е аудио-визуалното шоу "Царевград Търнов-звук и светлина", което ще бъде излъчено след края на спектакъла.

Цени на билетите: 20, 30, 40 лв.; от туристическите информационни центрове на ул. "Христо Ботев" № 5 и на пл. "Цар Асен I" във Велико Търново. А също и онлайн тук.

Събитието във Фейсбук е тук.


„Сцена на вековете” е летен класически музикален формат, провеждащ се на крепостта Царевец във Велико Търново. Превърналсе в емблема на старата столица, фестивалът е сред най-значимитекултурни събития в България. Организатор на събитието е община Велико Търново.



* * *


Материалът е изготвен на база на информация от страницата на фестивала във Фейсбук.

Comments


bottom of page