top of page
Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Проучване на БФА

Във връзка със загубите, нанесени от пандемията с коронавирус, наложените временни ограничителни мерки и очакваните икономически последствия за културния сектор.

Напомняме Ви, че във връзка с обявяването на пандемия от коронавирус - Covid-19 от Световната здравна организация на 11.03.2020 г., както и на извънредно положение в Република България от 13.03.2020 г., Българска фестивална асоциация входира официално писмо-становище на 18.03.2020 г. (сряда) в Министерство на културата, Министерски съвет, Министерство на финансите и Министерство на труда и социалната политика. Целта му е да представи сектор култура като един от най-уязвимите сектори и да стартира градивен диалог с държавните институции, за да бъдат предложени адекватни компенсаторни мерки. Пълния текст на нашето писмо може да прочетете тук.


Следващата стъпка на Българска фестивална асоциация в рамките на тази безпрецедентна ситуация беше разработване на проучване за загубите, нанесени от пандемията с коронавирус, наложените временни ограничителни мерки и очакваните икономически последствия. Данните ще бъдат обобщени и представени пред държавни публични органи с цел да помогнем реалистично да бъдат отчетени загубите, които сектор култура търпи предвид мерките, наложени в страната и света с цел намаляване на разпространението на коронавируса. Анкетата може да откриете тук.


Благодарим Ви за времето и вниманието, което ще отделите на нашето проучване. Вярваме, че то ще доведе до положителни резултати за културния сектор и ще допринесе за неговото оцеляване в настоящата глобална ситуация.


В момент на криза е от изключителна важност да се държим и действаме като едно - като общност!

Comments


bottom of page