top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Още една добра новина за българското кино

Вести с фантастичности и прекрасности - Надежда Косева с Награда за режисура в Япония за дебюта си „Ирина“.Журито на 16-тия международен кинофестивал „Skip City“ в токийското предградие Кавагучи с председател култовия режисьор Такаши Миике присъди наградата за режисура (поделена) на Надежда Косева. Това е поредното признание за дебютния филм на Надя „Ирина“.


Наградата бе връчена на продуцента Стефан Китанов, който пожела от сцената България да бъде асоциирана в страната на изгряващото слънце не само с кисело мляко и сумо-легендата Котоошу, но и с качествено кино.Създаден през 2004 година, Skip City International D-Cinema Festival е един от първите международни фестивали с конкурс, фокусиран изцяло върху пълнометражни филми, заснети на дигитални носители. Екипът на фестивала е посветен на идеята да открива и стимулира млади таланти, като целта е да се създават нови бизнес възможности в непрестанно променящата се среда на филмовата индустрия.


След представянето си на националния фестивал във Варна и международната си премиера във Варшава през есента на 2018, филмът „Ирина“ продължава да жъне успехи на международната фестивална сцена.


„Ирина“ е продукция на Арт Фест в копродукция с Фронт Филм, Доли Медиа Студио и Райт Солюшънс, с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз и Югоизточната европейска филмова мрежа.


Поздравления за Надежда Косева и целия екип на „Ирина“!


Филмът тръгва по кината в България на 25 октомври и е очакван с нетърпение!* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на София Филм Фест.

Comments


bottom of page