top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще бъдат Ladies of Jazz

"Варненско лято" 2019 продължава с къснолетен августовски концерт, който ще събере три неповторими творящи жени, музикантите от The Fingertones и Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев, както и жанровете соул, фънк и джаз, в едно многоцветно преживяване.


На 24 август, събота, от 20:00 ч., в Летния театър, Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще представят своя селекция на най-ярките пиеси от световната дамска джаз сцена през последните десетилетия. Авторска музика и тотални хитове като „Прошепнати мечти“ и „Да е влюбен този свят“ ще звучат в програмата. Ще чуем и техния прочит на велики песни на Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други.

Соул, фънк и джаз ще е стилистичната рамка на концерта, който събира три поколения български изпълнителки на една сцена. В концерта ще се включват и музикантите от The Fingertones – Филип Александров, Деян Илиев, Светослав Неделчев – Козмо, Петко Дреников, Арнау Гарофе и Георги Стойков.

Те ще бъдат на сцената заедно с Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев, който е и автор на оркестрациите на всички пиеси.

Билети може да закупите тук.Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2019 можете да видите в сайта на фестивала: www.varnasummerfest.org


Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв. Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.


ММФ „Варненско лято“ е първият български фестивал, основан е през 1926 г. Член е на Европейската асоциация на фестивалите, носител на лейбъла на ЕФФЕ („Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“) за 2019-2020 и лауреат на ЕФФЕ за наградите на ЕФФЕ 2019-2020.


ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ Добри Христов и със съдействието на Градска художествена галерия и ФКЦ. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия, Посолството на Испания и Институт Сервантес, Полския културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на САЩ и фондация Америка за България, Посолството на Холандия. Фестивала подкрепят Солвей Соди, Кока-Кола България, А1, Фрапорт, Пежо, KLM, AGBU, клуб Ментол, пиво Гларус, хотелите Капитол, Черно море, Модус, Графит и Плаза, Grand Mall. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна, ТВ1, Площад Славейков, БГ радио, Moreto.net, NovaVarna.net и Ти си Варна.* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на Международен музикален фестивал Варненско лято.

Comments


bottom of page