top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Кандидатствай за Ателие за млади фестивални мениджъри

Фестивалната академия (инициатива на Европейската фестивална асоциация) отвори процедурата за кандидатсване за 16-то издание на Ателие за млади фестивални мениджъри, което ще се състои между 13-19 Ноември 2019 в Кортрейк / Валенсиен (Белгия / Франция) и се органзира в партньорство с NEXT Festival.

В сърцето на Ателието е споделянето на опит и разширяването на глобалния разговор.


Ателието предлага възможност на 35 отдадени фестивални организатора от всички видове артистични дисциплини, идващи от цял ​​свят да прекарат 7 дни заедно с група млади и опитни лидери на фестивали, културни дейци и артисти в района на Еврометрополитън Лил - Кортрийк - Турнай и Валенсиен (Белгия/Франция) - по време на международния NEXT фестивал - и които да имат глобален разговор за днешните предизвикателства и ролята на изкуството и културата в тях.


Младите мениджъри на фестивали от цял ​​свят са поканени да кандидатстват тук до 15 юни 2019!


Ателието се фокусира върху придобиването на нови перспективи, проучването на същността на защо и как на (вашите) фестивали(те) в глобален контекст, споделянето и обмена на опит и размисъл върху темите, които ви засягат. Менторите и гост-лекторите споделят своя богат опит и отговарят на въпросите на участниците като по този начин предават знанията на следващото поколение създатели на фестивали.


По време на Ателието участниците ще имат възможност да присъстват на представления на фестивала NEXT, да се срещнат с неговите артисти и техните екипи и да открият идентичността зад кулисите на този трансграничен фестивал.


За повече информация за формата на обучението, програмата, профила на участниците, процедурата за кандидатстване, логистиката и др. моля посетете сайта на Фестивалната академия.


* * *

Материалът е изготвен на база на информация, получена от Европейската фестивална асоциация.


bottom of page