top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Updated: Oct 15, 2018

С кого ще си говорим идната събота за дизайн мисленето


Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в момента расте в международен мащаб. От откриването си през 2014 те са работили с повече от 30 компании, публични институции и организации с нестопански цели,  създавайки нови продукти и услуги, подобрявайки клиентските преживявания и повишавайки мотивацията на служителите чрез дизайн мислене. Тяхната основна сила е изграждането на умения вътре в организациите за справяне с предизвикателствата по иновативен начин, чрез интерактивни обучения и чрез фасилитирането на проекти.



Виолетка е завършила Архитектура в Политекнико ди Милано, където пaралелно работи в звеното за иновации ASP. Там за първи път тя оценява силата на дизайн мисленето като метод изясняващ бързо диалога между множество заинтересовани лица. Интересува се особено от прилагането на метода в организации с идеална цел и води обучения специално насочени в тази област.






Мария е архитект с колоритен професионален опит от Испания, Холандия и България. Обича различните мащаби - от интериорен дизайн, обществени сгради и ифраструктура, до градско планиране. За нея дизайн мисленето е 360- градусов поглед с много точен фокус. Вълнува я как методът променя поведението на хората, изкарвайки на повърхността най-креативната им самоличност.


Не забравяйте да се регистрирате тук. С нетърпение очакваме срещата си с Вас!

bottom of page