top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

"Бургас и морето" 2024 с два формата


Два формата на "Бургас и морето" ще представят тази година популярният конкурс за българска авторска музика. Освен традиционния Национален конкурс за песен "Бургас и морето", Община Бургас стартира и конкурс за млад изпълинител "Бургас и морето". Новият формат е своеобразно продължение на запазената марка на конкурса и е насочен изцяло към подкрепа и откриване на талантливи млади изпълнители.Форматът на "Бургас и морето" за млад изпълнител предлага авторска музика с модерно звучене и песни на български и английски представени от солови изпълнители и младежки банди. Набирането на младите таланти и кастингът бяха направени още през зимата, а финалната конкурсна вечер ще се проведе на 27 юли от 19.00 часа в зрителна зала "Точно Русев" в Културен дом НХК.

На живо в залата, по регламент, ще прозвучат по една авторска песен и един кавър от песен от фонда на "Бургас и морето" в изпълнение на: Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Велико, Натали Ангелова, Соня Вангелова, Теодора Велева и групите Scarlet и Fifth Haour. Гост-изпълнители, известни ментори и международно жури, са само част от изненадите, които очакват участниците и зрителите в залата.Добре познатият на всички любители на мелодичната песен Национален конкурс за песен "Бургас и морето" ще се проведе на сцената на Летния театър на 28 юли от 20.00 часа. Изпълнителите на 10-те песни финалисти са: Симеон Славев, Нейко Генчев, Яница Кънева, Дует Аморе, Теди Русева - Тиара, Георги Костадинов, ВА "Фортисимо", Огнян Георгиев, ВА "HighLight" и Илия Ангелов.

По традиция на финалната конкурсна вечер зрителите в Летния театър ще имат възможността да изберат своята любима песен, а професионално жури ще класира песните на първите три места. Своят глас за любимата си песен може да даде всеки на сайта на конкурса: www.burgasimoreto.org, в секция "Гласувай“ до 20.00 часа на 26 юли. Рецитал по време на конкурса ще изнесе един от любимите български дуети - ШИК.


Текстът е подготвен по материали на организатора

Comentarios


bottom of page