Международен София Филм Фест

25 Юни - 19 Юли 2020, София

Международният филмов фестивал София Филм Фест  е най-мащабният кинофестивал в България и едно от водещите филмови събития в Централна и Източна Европа. Историята му започва през 1997 и всяка година привлича повече от 
85 000 зрители. След натрупвания и постижения, които отличават фестивала не само в областта на киното, той придоби статут от медиите и професионалистите на едно от най-значимите събития в областта на културата в България, представящо актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското кино пред света.

Какво го прави уникален ?

  • От 2003 година фестивалът е с конкурсен характер – Международният конкурс е за първи и втори филми, а събитието е част от календара на FIPRESCI.

  • В същата 2003 година стартират и конкурсните програми за регионални филми - Балкански конкурс и за българско късометражно кино - Jameson Short Film Award.

  • От 2009 година в програмата на фестивала се провежда и конкус за документално кино.

Сдружение БФА

Българска фестивална асоциация е неправителствена организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

ЕЛ. ПОЩА: office@bfa.bg

БУЛСТАТ: 176405283

© 2023 by BFA. Proudly created with Wix.comTerms of Use  |   Privacy Policy