top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Първи септември 2019 е крайният срок за участие с проекти на WOMEX в Тампере, Финландия

Жанровият спектър на музикалното изложение е достатъчно широк – от ъндърграунд през етно в неговото безкрайно многообразие от местни култури, ърбън и електронен звук и комбинациите им, до джаз и класическа музика – онази пъстра и неповторима палитра, която обобщаваме с името world music.



Българската музикална асоциацията (БМА) отново организира национален щанд на Световното музикално изложение WOMEX от 23 до 27 октомври 2019 в Тампере, Финландия.


Както и през 2018, Българска музикална асоциация поема изцяло разходите по изграждането, брандинга и функционирането на националния ни щанд, както и по подготовката и издаването на каталога на представените музикалните проекти от България и официалната YouTube листа на щанда. Членовете на БМА, които искат да представят своите музикални проекти на изложението, е необходимо да присъстват лично или да изпратят свой представител в Тампере, Финландия. Това е изключително важен шанс за представянето на Вашата музика, колеги, не го пропускайте! 


Необходимо е да направите предварителна акредитация за участие като:

Един участник на националния ни щанд може да представя няколко проекта;

Не повече от двама души могат да представят един и същи проект.

Цените на акредитациите, които се увеличават с приближаването на датите на провеждане през 2019, можете да видите на https://www.womex.com/take_part/register.


Членовете на БМА ползват преференциална цена, която е равна на тази за групи от трима и повече души. Всички други разходи за пътуването и настаняването са за сметка на пътуващите колеги!


За включване на музикални проекти в националния каталог на България на WOMEX 2019 в Тампере НЕ ПО-КЪСНО от 1 септември 2019 е необходимо:

Да изпратите текст с информация за Вашия проект до 1 страница Word;

Не по-малко от 3 качествени снимки с резолюция 300 dpi;

От ключова важност е Вашата музика да е достъпна online.


Екипът на БМА остава на разположение за съдействие относно материалите за каталога на националния ни щанд и подготовката на пътуването до Финландия. Преференциалните условия за участие са валидни САМО за членове на организацията с платен членски внос! 

Международното музикално изложение WOMEX е най-голямата среща на музиканти в света и най-значимата конференция на глобалната музикална сцена. Срещата включва конферентна програма, търговско изложение, филмова програма и шоукейс фестивал. 25-то юбилейно издание на престижния форум се провежда в най-големия в скандинавските страни конгресен и концертен център Tampere Hall в партньорство с Rockadillo Production Oy, финландското Министерство на образованието и културата, градската управа на Тампере, туристическата платформа Visit Tampere и Music and Media Finland като стратегически партньор. Изложението отново ще се превърне в най-голямата музикална платформа за обмен на контакти, информация и най-новите музикални продукти от цял свят.



* * *


Материалът е изготвен на база на информация от уебсайта на Българската музикална асоциация.

bottom of page