top of page

сб, 23.03

|

Regional Historical Museum

Festival Brunch Vol. 9 ::: Фестивален туризъм

Регистрацията приключи
Разгледай останалите събития
Festival Brunch Vol. 9 ::: Фестивален туризъм
Festival Brunch Vol. 9 ::: Фестивален туризъм

Time & Location

23.03.2019 г., 11:15 ч. – 13:30

Regional Historical Museum, pl. "Kniaz Aleksander Batenberg" 3, 7000 Ruse Center, Ruse, Bulgaria

About the event

На първата ни брънч среща за тази година ще си говорим за Фестивален туризъм.

Какъв е потенциалът на фестивалите да бъдат част от туристически маршрути? Какви са политиките на европейско ниво за сближаване на секторите туризъм и култура? Как регионът Пулия в Южна Италия работи за увеличаване на туристопотока извън активния сезон чрез изготвянето на атрактивни културни маршрути?

Наши специални гости в рамките на събитието ще бъдат д-р Любомир Кутин и доц. д-р Веселина Димитрова.

д-р Любомир Кутин завършва магисърска степен по Философия в Софийския университет (1981 - 1986). Работи като преподавател по философия (1986-1991), началник на отдел Култура в Община Варна (1992 – 2000). Впоследствие е изпълнителен директор на Оперно-филхармонично дружество – Варна (2002-2009), експерт е в Центъра за изследване на демокрацията (2011 – 2012), зам. директор на Държавна опера – Русе (2012-2015). Доктор е по социология (2003). Публикувал е монографиите Фестивалът като феномен на художествената култура (2004) и Европейски столици на културата (2010), учебникът за студенти История на културата (2007), както и на изданието Българските фестивали: категории и система за оценка (2014) и студия, посветена на историята на Варненска опера (2009). През 2018-та той публикува най-новата си книга - Светът на фестивалите.

доц. д-р Веселина Димитрова е родена във Варна. Има докторска степен по Световно стопанство и международни икономически отношения. Доцент е в Икономически университет-Варна. Научен консултант и координатор е на различни европейски проекти в сферата на културата и образованието по програми Citizens, IPA, EEA, Tempus, Eвропейски социален фонд. Рецензент е към международни редколегии на издателства Emerald и Inderscience Publishers. През последните години има изследователски интерес към зелените културни събития.

- - -

Вход за събитието е безплатен.

- - -

Ако харесваш нашия формат, може да ни последваш в социалните мрежи на Bulgarian Festivals Association и bulgarianfestivals, както и да споделиш информация за събитието със свои колеги и приятели като ползваш хаштаговe: #FestivalBrunch #BFA #moveBG #wecare #weconnect #weshare #bestpractices #innovativeideas.

Share this event

bottom of page