Sat, Mar 23 | Regional Historical Museum

Festival Brunch Vol. 9 ::: Фестивален туризъм

Регистрацията приключи

Дата, Час & Място

Mar 23, 2019, 11:15 AM – 1:30 PM
Regional Historical Museum, pl. "Kniaz Aleksander Batenberg" 3, 7000 Ruse Center, Ruse, Bulgaria

За събитието

На първата ни брънч среща за тази година ще си говорим за Фестивален туризъм.

Какъв е потенциалът на фестивалите да бъдат част от туристически маршрути? Какви са политиките на европейско ниво за сближаване на секторите туризъм и култура? Как регионът Пулия в Южна Италия работи за увеличаване на туристопотока извън активния сезон чрез изготвянето на атрактивни културни маршрути?

Наши специални гости в рамките на събитието ще бъдат д-р Любомир Кутин и доц. д-р Веселина Димитрова.

д-р Любомир Кутин завършва магисърска степен по Философия в Софийския университет (1981 - 1986). Работи като преподавател по философия (1986-1991), началник на отдел Култура в Община Варна (1992 – 2000). Впоследствие е изпълнителен директор на Оперно-филхармонично дружество – Варна (2002-2009), експерт е в Центъра за изследване на демокрацията (2011 – 2012), зам. директор на Държавна опера – Русе (2012-2015). Доктор е по социология (2003). Публикувал е монографиите Фестивалът като феномен на художествената култура (2004) и Европейски столици на културата (2010), учебникът за студенти История на културата (2007), както и на изданието Българските фестивали: категории и система за оценка (2014) и студия, посветена на историята на Варненска опера (2009). През 2018-та той публикува най-новата си книга - Светът на фестивалите.

доц. д-р Веселина Димитрова е родена във Варна. Има докторска степен по Световно стопанство и международни икономически отношения. Доцент е в Икономически университет-Варна. Научен консултант и координатор е на различни европейски проекти в сферата на културата и образованието по програми Citizens, IPA, EEA, Tempus, Eвропейски социален фонд. Рецензент е към международни редколегии на издателства Emerald и Inderscience Publishers. През последните години има изследователски интерес към зелените културни събития.

- - -

Вход за събитието е безплатен.

- - -

Ако харесваш нашия формат, може да ни последваш в социалните мрежи на Bulgarian Festivals Association и bulgarianfestivals, както и да споделиш информация за събитието със свои колеги и приятели като ползваш хаштаговe: #FestivalBrunch #BFA #moveBG #wecare #weconnect #weshare #bestpractices #innovativeideas.

Регистрацията приключи

Сподели събитието

Сдружение БФА

Българска фестивална асоциация е неправителствена организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

ЕЛ. ПОЩА: office@bfa.bg

БУЛСТАТ: 176405283

© 2023 by BFA. Proudly created with Wix.comTerms of Use  |   Privacy Policy