Салон на изкуствата

Май 2020, София

Салон на изкуствата е традиционен фестивал на НДК, който отпразнува своето юбилейно 20-то издание през 2015 г. Провежда се ежегодно през месец май и съчетава различни форми и жанрове в изкуството - музика, танц, театър, опера, балет, кино, изобразително изкуство.

 

“Салонът” се е превърнал в разпознаваем и очакван от публиката фестивал.  Аудиторията на фестивала е изключително разнообразна, каквато е и програмата му. Включва малки деца, ученици, студенти и работещи хора с различни професии и интереси.

Какво го прави уникален ?

  • Фестивалът традиционно връчва наградата на Салон на изкуствата за цялостен принос в областта на културата - Св. св. Кирил и Методий. Последният носител е Райна Кабаиванска, а сред удостоените с приза през годините са: Светлин Русев, Йордан Радичков, Валери Петров, акад. Антон Дончев, Богомил Райнов, проф. Стефан Данаилов, Стефан Цанев, Леда Милева, Йълдъз Ибрахимова, „Щурците” и др.

Сдружение БФА

Българска фестивална асоциация е неправителствена организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

ЕЛ. ПОЩА: office@bfa.bg

БУЛСТАТ: 176405283

© 2023 by BFA. Proudly created with Wix.comTerms of Use  |   Privacy Policy