top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

"27 пъти КИНО" - избираме посланик от името на България в младежкото жури на Венеция

Отново шансът е на страната на киноманите от „София Филм Фест за УЧАЩИ” –Венеция ги очаква!

През 2020 година Европа Синемас отново разчитат на екипа на Дома на киното за избор на „посланик“ от името на България в Младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – Венецианския!


„27 ПЪТИ КИНО“ кани 27 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията „Giornate degli Autori“ на филмовия фестивал във Венеция през 2020 година!


Кой може да участва?

• Киномани на възраст между 18 и 25 години;

• Необходимо е отлично владеене на английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите с киноспециалисти и колеги;

• Добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии.


Как се кандидатства?

• Трябва да бъде изпратено видео селфи на АНГЛИЙСКИ език, с продължителност не повече от 30 секунди, в което кандидатите се представят – как се казват, от кой град и коя държава са. Видеото трябва да е във висока резолюция (Full HD: 1920 x 1080 px), с отличен звук.

Започнете видеото с „Киното за мен е…“, нужно е да включите като НАДПИС своето име и държавата – България. Направете го забавно и оригинално!

• Трябва да бъде изпратен формулярът за кандидатстване (попълва се онлайн, изпраща се в pdf-вариант), попълнен на английски език, на адрес press@siff.bg с тема на писмото VENICE Young Jury 2020, до 29 май 2020, 18:00 часа.


Какво се случва с избраниците?

Получават самолетен билет за Венеция; настаняват ги на Лидо, в непосредствена близост до залите на фестивала; получават акредитация, която им осигурява приоритетен достъп до прожекциите на филмите във „Венециански дни”.


В А Ж Н О! Избраниците трябва да са на разположение:


да присъстват във Венеция от 1 септември (вторник) до 13 септември (неделя) 2020 година;

• да участват като член на Младежкото жури, оценяващо филмите в селекцията „Венециански дни”;

• да изгледат всички филми, представени във „Венециански дни” и състезаващи се за Наградата LUX за 2020 година;

• да участват в кръгли маси, обсъждания и дискусии със създателите на филмите и други гости;

• да се включат в списването на блог , който е специално разработен за това събитие, както и да пишат рецензии, които може да бъдат публикувани в уебсайтове на медийни партньори на фестивала;

• да се включат в писането на постове за социалните мрежи на Europa Cinemas;

• да бъдат активни посланици на Филмовите дни LUX, организирани в европейските държави след края на венецианския фестивал.


Краен срок за подаване на документи – 29 май 2020!


Документите се приемат на имейл адрес: press@siff.bg .


Видео селфитата трябва да бъдат изпратени чрез Wetransfer.com


Основната цел на инициативата "27 пъти кино" е промоция на общите ценности и културно многообразие чрез киното сред младите хора. България ще предложи трима кандидати за Журито на младите киномани. Те ще бъдат избрани сред зрителите, които посещават прожекциите на програмата „София Филм Фест за учащи” в Дома на киното. Тази програма бе създадена през есента на 2009 г. с подкрепата на програма „Култура” на Столичната община, Националния филмов център и Европа Синемас като продължи да се реализира и развива през годините. ВСИЧКИ членове на общността и Клуба „София Филм Фест за Учащи” са поканени да кандидатстват за излъчване на тримата кандидати на Дома на киното за Журито на младите киномани във Венеция.


До момента седем представители, подадени като кандидати от Дома на киното, България, посетиха Венеция като членове на младежкото жури „27 пъти кино” - Милена Панева през 2010, Анастас Пунев през 2012, Милена Александрова през 2013 и Стефан Прохоров през 2014 година, Филип Морозов през 2017 година, Ясен Атанасов през 2018, Младен Печевски през 2019. И през 2020 година аудиторията на Дома на киното и най-вече МЛАДАТА общност „София Филм Фест за учащи” ОТНОВО имат шанс да се докоснат до магията на един от най-авторитетните световни кинофестивали – Венецианския.


Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им за път и нощувки.


Венеция Ви очаква!* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на София Филм Фест.

Comments


bottom of page