top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

15-ти ЕВРОПЕЙСКИ МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА


През 2024 г. Eвропейският Месец на фотографията чества юбилей - 15-то поредно издание. Организаторът Национално сдружение „Фотографска академия“ (НСФА) отбелязва още три годишнини – 95 г. от рождението на Янка Кюркчиева, създател на Академията, 65 годишната история на членството на България във FIAP (Международната федерация за фотографско изкуство) и 25 години „Фото Академика, учащи“. Това е  най-дългоорганизираният без прекъсване младежки фото конкурс в България. Замислен и създаден от основателката на НСФА Янка Кюркчиева, той е онзи нужен трамплин за всички, които се влюбят във фотографията още като ученици.

И тази година фестивалът ще се проведе в два града – София и Пловдив. На 6 юни в галерия “Клуб на Фоторепортерите” в София се открива първото събитие  „Фото Академика, учащи“, а  на 9 юни в Дом на Културата „Борис Христов“ Пловдив ще се открие второто събитие от Европейски Месец на Фотографията – изложбата от конкурса на 25-тия годишен преглед на българската фотография.

Форумът е член на Българската фестивална асоциация и е носител на етикета „Забележителен фестивал“ на Европейската Фестивална Асоциация.


За повече информация:

 

Текстът е подготвен по материали на организатора на фестивала
Comments


bottom of page