top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

София Филм Фест в Ловеч за трети път с интригуващи прожекции

Летният кино сезон продължава в Ловеч между 26 юли и 1 август с филми наши, европейски, световни, замислящи!И през 2019 година Арт Фест/София Филм Фест включва Ловеч като една от важните дестинации, в които се случва "София Филм Фест на път". Прожекциите ще се реализират в Кино "Космос" в партньорство с Община Ловеч и с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas.

Програмата стартира на 26 юли (петък) в 18:00 ч. с филма, който спечели Златна Палма от Кан ’18 "Джебчии" на Хирокадзу Корееда, продължава в събота – 27 юли 18:00 ч. "Капернаум" на ливанската  режисьорка Надин Лабаки, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите Оскар и Златен Глобус.


След това във филмовия маратон са включени "Всичко ще бъде наред" на Вим Вендерс (28 юли, неделя, 18:00 ч.), "Три лица" на Джафар Панахи, с наградата за най-добър сценарий в Кан 2018 (29 юли, понеделник, 18:00 ч.), "Солта на земята" на Вим Вендерс и Жоао Рибейро Салгадо, с номинация за Оскар за документален филм, "Особен поглед" (30 юли, вторник, 18:00 ч.), "Щастливият Лазаро" (31 юли, сряда, 18:00 ч.).


Финалната прожекция ще бъде "Ирина", пълнометражният дебют на Надежда Косева, на 1 август, четвъртък от 18:00 ч. Режисьорката ще бъде и специален гост - на разположение за разговор с публиката след края на филма!

Билетите за всеки филм от фестивалната програма са на стойност 6 лева, намалението за ученици, студенти и пенсионери е 5 лева, а билет за всички прожекции е на стойност 35 лева.

Събитието във Фейсбук ще откриете тук.

* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на София Филм Фест.

Commentaires


bottom of page