top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Рестарт на Международен музикален фестивал “Варненско лято”

Благодарение на интереса и подкрепата на любителите на фестивала, намерено бе решение след Covid 19 за издание 2020 на първия български фестивал –Международен музикален фестивал “Варненско лято”/ Varna Summer Music Fest.

"Имаме програмна формула, за да можем да се срещнем на живо и през това лято. С удоволствие ви каним на Офицалното откриване на 19 юли.


Този път Рапсодия Вардар на Владигеров ще прозвучи под звездите, в живописната атмосфера на легендарния Летен театър. Изпълнява Симфоничният оркестър на Държавна опера - Варна под палката на маестро Найден Тодоров - Музикант на годината 2018. На сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти - Емануил Иванов, носител на първа награда от престижния клавирен конкурс Бузони 2019 и на приза Млад музикант на годината за 2019, избран преди броени дни с вота на публиката в традиционната анкета на предаването Алегро виваче на БНР, който ще солира в Концерт №1 на Рахманинов за пиано и оркестър.


Във Фестивалните дни, които ще продължат през август, септември и октомври, с нас ще бъдат много от сърцатите български музиканти, работещи у нас и в чужбина, както и елитни гости музиканти от Европа.


Благодарим им, че се отзоваха на нашата покана в този специален момент, когато всички ние, докоснатите от изкуството, имаме нужда да бъдем заедно. Очаквайте новини за Музикалното „Варненско лято“ 2020!"***


Материалът е подготвен на база на информация от Фейсбук страницата на фестивала.

Comments


bottom of page