• BulgarianFestAssociation

Превод на европейска литература с "Творческа Европа"

На 11-ти декември, програма “Творческа Европа” ще бъде представена в рамките на културната програма на Софийския международен панаир на книгата.


От 16:00 ч. в Мраморното фоайе на НДК, Десислава Панчева - ръководител на офис Култура към Бюро “Творческа Европа” България, ще представи направление “Литературни преводи” и възможностите за финансиране на издателства, които искат да реализират пакетни проекти с превод на европейска художествена литература на български език.

Основна цел на направлението е да подпомогне културното и езиково многообразие в Европа, като насърчи транснационалното разпространение на високохудожествени литературни произведения и предостави възможност за достигането им до нови читатели.

Допълнителна информация за направлението “Литературни преводи” ще намерите тук.

Ако желаете да научите повече за възможностите, които програма “Творческа Европа” предоставя, може да пишете на contact@creativeeurope.bg.

Сдружение БФА

Българска фестивална асоциация е неправителствена организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

ЕЛ. ПОЩА: office@bfa.bg

МОБ. ТЕЛ.: +359 887 54 47 52

БУЛСТАТ: 176405283

© 2023 by BFA. Proudly created with Wix.comTerms of Use  |   Privacy Policy