top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Последен ден за гласуване за “Варненско лято“ и спечелване на пътуване до фестивален град в Европа!

“Варненско лято“ е първият музикален фестивал в България, лауреат на Европейската асоциация на фестивалите – програмата EFFE. Титлата е присъдена на 24 знакови фестивала измежду 715 фестивала в Европа. До 20 септември можем да гласуваме онлайн за "Варненско лято“ и да подкрепим българския фестивал!


Международният музикален фестивал „Варненско лято“ завърши един много силен сезон, в който получи не само ентусиазирания отклик на публиката, но и изключително високо международно признание. Европейската асоциация на фестивалите чрез своята програма „Европа за фестивалите, фестивалите за

Европа“ – EFFE определи варненския фестивал, който исторически е първият български фестивал и един от най-старите на континента, за свой лауреат за 2019 2020 г. Само 24 знакови фестивала на изкуствата са избрани за носители на титлата от общо 715 европейски форума. Най-дълголетният български фестивал е селектиран заедно с престижни форуми от Белгия, Австрия, Великобритания, Финландия, Италия, Испания.


Тази награда е чест за фестивалите на изкуствата, които демонстрират артистично съвършенство и в същото време имат силно влияние върху местното и регионалното развитие на културното сътрудничество. Победителите ще бъдат представени по време на церемонията по награждаване на EFFE в Центъра за

изящни изкуства Бозар в Брюксел на 26 септември.


Предстои да бъде определена и Наградата на публиката на EFFE: Онлайн гласуването е отворено на сайта FestivalFinder.eu и позволява на публиката от цял свят до 20 септември да гласува за любимия си фестивал измежду 24-те лауреати.

Гласувайте в подкрепа на Музикалното „Варненско лято“ - Международен музикален фестивал “Варненско лято”/ Varna Summer Music Fest. Намира се на трета позиция отдолу нагоре в подредения по азбучен ред на латиница списък с 24-те лауреати.


Гласувайте тук!


Вашият глас може да Ви спечели пътуване за двама до фестивален гред в Европа на стойност 600 евро! Тегленето на награда за гласувалите е на 26 септември 2019 г. Лично европейският комисар по културата ще изтегли печелившия.


Успех на "Варненското лято" и на всички, които ще гласуват за българския фестивал!


* * *


Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на Международен музикален фестивал Варненско лято.

コメント


bottom of page