top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Отворена покана за фестивали в подкрепа на изгряващи артисти по инициатива на EFAЕвропейската фестивална асоциация EFA създаде нова програма за подпомагане на изгряващи артисти, а те са съкровището на обществото, творчески умове, изследователи, които имат силата да оформят бъдещето чрез своето изкуство. EFFEA – Европейски фестивален фонд за изгряващи артисти – е изграден точно върху тази идея: да се изследват и откриват тези таланти, да се подкрепят изгряващи артисти, като им се предлага платформа за развитие на кариерата им и европейска видимост под крилото на фестивалите.


Проектът EFFEA ще отвори първата си покана 14 октомври 2022 г и ще подкрепи 50 фестивала, които заедно с 2 партньорски фестивала ще вземат под крилото си изгряващ артист по време на резидентска програма между 1 февруари и 31 декември 2023 г. Категориите са две - “Discovery” с грант от 8000 евро и “Springboard” с грант от 15 000 евро.


Кой има право да кандидатства?

Поканата на EFFEA ще бъде отворена за всички фестивали на изкуствата

(Архитектура - Цирк - Танц - Дизайн, Приложни изкуства - Дигитални изкуства - Филм - Наследство - Литература - Музика - Опера - Фотография - Улични изкуства - Театър - Визуални изкуства), които са регистрирани на FestivalFinder.eu.


Как да се подготвите?

1. Регистрирайте своя фестивал на FestivalFinder.eu (или актуализирайте акаунта си, ако вече сте регистриран)

2. Решете кой новоизгряващ артист бихте искали да подкрепите чрез вашия фестивал.

3. Проверете за коя категория ще кандидатства вашият фестивал: EFFEA „Discovery“ Artist или EFFEA „Springboard“ Artist

4. Свържете се с поне 2 партньорски фестивала от други страни, с които искате да обедините усилия. Намерете своите партньори на FestivalFinder.eu.


В четвъртък, 13 октомври от 12:00 ч. централноевропейско време, EFA ще организира 1-часова онлайн информационна сесия за всички желаещи, за да научат повече за поканата. Регистрирайте се тукComments


bottom of page