top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Музика за всички - онлайн концерти от "Кантус Фирмус"

Точно днес, на големия християнски празник Благовещение, трябваше да започне 20-то издание на „Европейски музикален фестивал”, който бе отложен за есента. В дните на карантина, когато хората са призовани да не напускат домовете си, екипът на „Кантус Фирмус” започва излъчване на записи от предишни издания на форума, както и на други техни концерти.


Екипът на организацията е убеден, че музиката може да даде надежда в този труден момент, да пребори страховете ни, да прогони безпокойството и да осмисли ежедневието.


Под мотото „Музика за всички” ще бъдат излъчени изпълнения от предишни издания на фестивала на именити български и водещи световни музиканти, които са били солисти на Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите от цикъла „Людмил Ангелов свири Шопен“ 2009-2010 и други събития, организирани от "Кантус Фирмус".


Днес е началото с документален запис от концерт, състоял се на 15 декември 2009 г. в зала „България” от цикъла "Людмил Ангелов свири Шопен" 2009-2010. Програма: Фр. Шопен: Мазурка оп. 17, № 4; Рондо, до минор; Рондо а ла Мазурка оп. 5, 3 Ноктюрни, оп. 9; 4 Мазурки, оп. 6; 5 Мазурки, оп. 7; Ноктюрни оп. 15, № 1, 2; Валс оп. 18; Скерцо № 1; Рондо оп. 16; Етюди, оп. 10


Първата част на концерта започва в 19:30, а втората в 20:40. Излъчването ще бъде еднократно. Повече информация на Фейсбук страницата на "Кантус Фирмус".

Comments


bottom of page