top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Инициативата БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА 2020 - регистриране до 15-ти декември!

Второто издание на националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА се задава и е време да заявите участието си в нея. Български център за нестопанско право е част от инициаторите на кампанията, които се обединиха, за да насърчат дарителството за общественозначими каузи от всички краища на България.


Второто издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ще се проведе от 22 до 31 март 2020 г.,  като до 15 декември 2019 г. можете да регистрирате каузата, за която ще набирате подкрепа. 


През 2019 г. се проведе първото издание на кампанията. Само за десет дни БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА  събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. Със свои каузи се включиха 122 граждански организации от цялата страна. Те бяха в следните сфери: човешки права, култура и изкуство, подкрепа за възрастни хора, образование и таланти, природа и околна среда, социална подкрепа и здравеопазване, спорт, деца и младежи в риск.


Как можете да направите вашата кауза част от кампанията? - Много лесно. Отидете на www.bulgariadariava.bg и се регистрирайте. Формата за регистрация вече е отворена и ще бъде активна до 15.12.2019 г. Организациите, които са участвали в първото издание през март 2019 г., ще могат да влязат в своя профил със старите си потребителско име и парола, за да потвърдят данните за своята организация, да качат финансов отчет за 2018 год. и да представят новата си кауза.


Насоки за това как да разкажете по интересен и въздействащ начин своята кауза можете да намерите тук.


Всички организации /тазгодишни и нови участници/ ще бъдат одобрявани от комисия съгласно регламента на инициативата и заложените в него условия за участие. Повече информация за регламента и възможността за включване във второто издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ще намерите, като последвате https://bulgariadariava.bg/registratsia/


Инициативата ви дава възможност да достигнете до повече потенциални дарители и да осъществите мечтите си. Националната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ви свързва с индивидуални дарители. Те вероятно са съпричастни към проблемите, с които вие се борите, и също като вас търсят решения. Чрез БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА индивидуалните дарители ще могат да ви намерят по-лесно, да ви дарят средства и да подкрепят каузата ви. Благодарение на тях ще имате допълнителни възможности, за да реализирате идеите си.


Основните цели на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА са

- да популяризира дарителството като значима форма на подкрепа за каузите, към които сме съпричастни;

- да мотивира повече хора да се включат с дарение за избраните от тях каузи;

- да повиши доверието към гражданските организации, които работят в полза на обществото и околната среда;

- да повиши уменията на гражданските организации в представянето на каузите им и набирането на средства.При нужда от допълнителна информация и съдействие можете да пишете на dari@bulgariadariava.bg.

Commentaires


bottom of page