top of page
  • Writer's pictureBulgarianFestAssociation

Изпълнителният директор на София Филм Фест е поканена за член на жури в Кан

Асоциацията на френските артхаус кина AFCAЕ връчва своята награда в официалната селекция за първи път през 2019 година


За нашия фестивален екип е удоволствие да сподели новината, че изпълнителният директор на София Филм Фест/Арт Фест и ръководител на професионалния пазар за копродукции София Мийтингс Мира Сталева е поканена от Рено Лавил, генералния директор на Асоциацията на френските артхаус кина /AFCAE French Association of Art Cinemas/, да се включи като член на журито в Кан, което за първи път ще връчи награда в официалната селекция на фестивала в Кан през 2019 година. Председател на журито е Изабел Жибал-Харди, представител на кино Le Grand Action в Париж, а останалите членове са Матиас Елвард от кино Zeise в Хамбург, Марио Фортин, представител на кината Beaubien et du Parc в Монреал и Марк Ван Маел от кино АВС в Тулуза.


Мира Сталева

Мира Сталева е представител на Дома на киното, София и ще има ангажимента заедно с колегите си да обсъдят всички филми от oфициалната конкурсна програма и от конкурса Особен поглед – общо на брой 39, за да направят своя избор при връчване на наградата.

Също така Мира Сталева е един от експертите на Producers Network и ще модерира една от кръглите маси по време на Пазара в Кан/Marche du Film/Producers Network.

72-рия международен филмов фестивал в Кан, едно от най-престижните филмови събития в света, се откри на 14 май, а наградите му ще станат ясни на 25 май 2019 година.

На добър час на всички нови филми!

* * * Материалът е изготвен на база на информация, подадена от пресцентъра на София Филм Фест.

Comments


bottom of page