София Хартиен Арт Фестивал

 3 - 31 Май 2022, София

festival_1026.jpg
Разгледай видео галерията
Входът е свободен

Всяко издание на София Хартиен Арт Фест има определен фокус, който е в подкрепа на културната политика на София и България и е важен медиатор между културна, социална и обществена политика за единство на Европа.

 

През 2018 г. фокусът беше върху Председателството на България в Съвета на ЕС, между културния диалог и партньорство със световни мрежи и сдружения. Партньорствата на Феста са от цял свят обединени под различни професионални мрежи и чуждестранни мисии, които спомагат за обменни експозиции в България и техните държави – Аржентина, Бразилия, Германия, Дания, Израел, Косово, Китай, Корея, Мароко, Норвегия, Португалия, Сирия, САЩ, Чехия, Чили, Южна Африка, Япония и др.

 

Фондацията ежегодно обогатява своята сериозна колекция от над 1200 произведения в голям и малък формат, видеа, филми и записи на спектакли и с тях стартира пътуващи формати.

Какво го прави уникален ?

  • Хартиеното изкуство е съвременно изкуство възникнало от традиции и занаяти, свързани с хартията и затова като най-нов раздел в съвременното изкуство сродява традиции и иновации, експерименти и високи достижения като предизвиква световни автори към нов изразен език и нови технологии.

 

  • СХАФ е вече утвърден форум за иновации не само в България; той е двукратен носител на Европейски лейбъл от Европейската фестивална асоциация и се нарежда сред световни фестивали които са част от Европейското фестивално семейство.