Перелик Уърлд Мюзик & Джаз Фестивал

Юли 2020, връх Перелик, Смолян

Фестивалът е част от националния културен календар на България и става все по-популярен. Особена атмосфера на мястото придават оригиналният бит и култура на района и вековната фолклорна и песенна традиция. На миналогодишното 12-о издание имаше рекорден брой хора – около 8000 смолянчани и туристи се качиха на поляните до специално приготвената зала от хиляди тонове слама.

Какво го прави уникален ?

  • Основната цел на фестивала е през месец юли всяка година в сърцето на Родопите да се провокира общуването не само с природата, но и между творци и публика. Музиката е основната водеща линия, защото импровизацията е най-висшата форма на творчество и майсторство, което дава свобода и простор на мислите. Идеята е за максимално сливане на музиканти и публика с изкуството и естествената и неподправена природна среда, в акустичната среда на планината. Топлината и отблясъците на огньове придават магичност на събитието. Фестивалът призовава към по-разумно и екологично съществуване.

Сдружение БФА

Българска фестивална асоциация е неправителствена организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

ЕЛ. ПОЩА: office@bfa.bg

БУЛСТАТ: 176405283

© 2023 by BFA. Proudly created with Wix.comTerms of Use  |   Privacy Policy